RCRijnwoude logo 793px314

Zet in de agenda: 10 mei 2023 19.30-22.00 uur De Juffrouw.

Rotary wheelOp woensdagavond 10 mei 2023 organiseert Rotaryclub Rijnwoude in de grote zaal van Dorpshuis de Juffrouw, Dorpsstraat 250 te Hazerswoude-dorp, een gratis openbare lezing met twee sprekers die ingaan op de vraag :

Hoe moet de toekomst van de Rijnwoudse dorpen eruit zien? 

 Theo Dijt, mede initiatiefnemer van het toekomst-collectief Groene Hart Oase, staat stil bij de opgave waar we als inwoners van het Groene Hart voor staan.

Rode draad in zijn aandeel is: 

  • Hoe kunnen burgers samen plannen maken? 
  • Hoe kunnen we voorkomen dat “beleidsmakers” plannen over ons heen storten en burgers het gevoel hebben dat er niets/te weinig wordt gedaan met hun behoeften?
  • Hoe organiseer je de stem van de inwoners van het Groene Hart?

Engbert Breuker, is betrokken bij gebiedscoöperatie Het Hogeland en heeft al jaren ervaring met broedplaats De Holm in zijn dorp den Andel (Groningen).

In zijn aandeel van de lezing gaat hij o.a. in op:

  • Wat kunnen we leren van de aanpak van de gebiedscoöperatie? 
  • Hoe kom je met elkaar tot een coöperatie? 
  • Hoe gaat de gemeente om met een dergelijk initiatief?

Voor deze lezing is iedere geïnteresseerde inwoner (van 15 -100 jaar) van harte uitgenodigd. Rotaryclub Rijnwoude is apolitiek. Er is ruimte voor iedereen die bereid is naar elkaar te luisteren en eigen standpunten te heroverwegen als er goede argumenten tegen worden ingebracht.

Ook leden van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn en wethouders zijn van harte uitgenodigd zich door deze lezing te laten inspireren.

Ten behoeve van het goed organiseren van de logistiek van deze avond verzoeken wij u zich vooraf aan te melden via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voor volledig persbericht [klik hier]