RCRijnwoude logo 793px314

Spookverlaat oekraine vlag
Rijnwoude laat Oekraïne niet in de kou staan
De eerste 10 generatoren zijn al onderweg!! 

Dagelijks ontvangen we via media nieuws uit Oekraïne. De winter is daar veel feller dan hier. Maar de kachels branden vaak niet, omdat energiecentrales worden gebombardeerd en uitvallen. In gesprek met Oekraïense mensen die in Rijnwoude verblijven is hun grootste zorg dat de achterblijvers daar in de kou zitten. Rijnwoude wil helpen door geld in te zamelen waarmee generatoren naar Oekraïne worden vervoerd. 

 Wat gaan we doen:   We gaan wandelen voor warmte.
Wanneer vindt dat plaats:   Op zondag 5 februari 2023
Starten is mogelijk vanaf 12 uur tot ca. 14.00 uur.

Vertrekpunt: Spookverlaat 2 bij landwinkel Vanhier. Aldaar is een koek en zopie ingericht.

 Wij starten tussen 12:00 en 14:00 uur; parkeren is (beperkt) mogelijk op het terrein. Als dat vol is, dan kunt u parkeren waar dat wordt aangegeven door onze parkeerhulpen. 

Er zijn 2 wandelingen uitgeschreven, of beter gezegd: Verrassingstochten.

  1. Een wandeling voor het Gezin van ca. 4 kilometer en
  2. Een Stoere polderwandeling van ca. 7 kilometer

Het parcours van de gezinswandeling heeft diverse verrassende en leerzame elementen. Die verklappen we nog niet, maar het is voor het hele gezin de moeite waard.

Het wordt een mengeling van cultuur en informatie… Het parcours van de stoere polderwandeling is ook verrassend, maar vraagt meer lenigheid (over hekjes klauteren) en is langer.  Voor beide wandelingen worden stevige schoenen aangeraden, die nat mogen worden.

De bijdrage die we aan u vragen wordt 100% gebruikt voor het aanschaffen van generatoren die wij naar Oekraïne sturen. Door de hulp van sponsoren zijn de eerste tien generatoren nu al onderweg naar de omgeving van Cherson, waar ze hard nodig zijn.  Rotary Oekraine

De organisatiekosten worden gedragen door Rotaryclub Rijnwoude.  U kunt zich alvast opgeven door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Geef daarbij aan met hoeveel mensen u wilt komen.  Wij verzoeken U om zo veel mogeliijk met de fiets te komen.  Het is mileuvrindelijker en de parkeerruimte is beperkt.  

Meer informatie volgt volgende week.