RCRijnwoude logo 793px314

beuker tilstra Anneke 120px100Rotaryclub Rijnwoude, People of action.  

Het thema voor het clubjaar 2021/2022 is: Zorg voor elkaar en zorg voor het milieu. 

Wij zijn een actieve club met 32 leden uit alle kernen van de voormalige gemeente Rijnwoude (Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-dorp, Koudekerk aan den Rijn en Benthuizen). 

In het kader van de zorg voor het milieu hebben we verschillende lezingen georganiseerd, voor onze eigen clubbijeenkomsten. Hiernaast organiseren we twee of drie keer per jaar regiolezingen, die toegankelijk zijn voor iedereen uit de buurt. Deze regiolezingen konden de afgelopen twee jaar regelmatig niet doorgaan vanwege de beperkingen door Corona. Op 11 april 2022 is er een interessante regiolezing in de Ontmoetingskerk in Koudekerk aan den Rijn over de verandering van het klimaat. Verder ondersteunen we de wereldwijde actie “End Plastic Soup” en hebben we de maandelijkse schoonmaakactie in Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-dorp onder de noemer “Rijnwoude schittert” helpen opzetten. Vanaf nu doen onze leden regelmatig mee met die maandelijkse schoonmaakactie.  

De zorg voor elkaar uitte zich tijdens de Coronacrisis bijvoorbeeld door alle verzorgingshuizen en zorgboerderijen van pakketten te voorzien met tekenmateriaal en speciale puzzels. Deze pakketten werden heel dankbaar ontvangen in een tijd waarin geen activiteiten buiten de deur mogelijk waren.  

We sponsorden dit voorjaar ook een theratrainer (fiets met ritjes op een locatie naar keuze via het scherm) voor het verzorgingshuis Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn, we bezorgden als voorjaarsgroet bloembakjes bij de cliënten van de Zonnebloem in onze kernen en op 11 april 2022 organiseren we onze jaarlijkse bollenrit, waarvan de opbrengst is bestemd voor Hospice Issoria in Leiden. Ook de opbrengst van onze actie op de jaarmarkt in Hazerswoude-dorp zal weer bestemd zijn voor een goed doel. 

We spannen ons nu in om de vluchtelingen uit Oekraïne te helpen. Een van onze leden heeft een compleet huis in Koudekerk aan den Rijn ingericht, waarin nu al een aantal vluchtelingen verblijven. Andere leden hebben een deel van hun huis ter beschikking gesteld voor dit doel. 

Heeft u interesse om lid te worden van onze club? Op onze clubavonden (op maandagavond vanaf 17.45 uur in dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp) kunt u vrijblijvend met ons kennismaken. Op die avonden wordt er gezamenlijk gegeten en daarna zijn er lezingen of bespreken we de clubzaken. We bezoeken ook bedrijven en er is af en toe een cultureel uitje.

Als u op een maandagavond wilt kennismaken, meld u dat dan uiterlijk op de donderdag ervoor bij onze secretaris,
Ronald Baerwaldt, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Dit in verband met de maaltijd.  

Anneke Beuker-Tilstra, voorzitter Rotaryclub Rijnwoude