logo_RCRijnwoude_793px314.png

Het jaarthema 2021-2022 voor Rotaryclub Rijnwoude is:

”ZORG VOOR HET MILIEU EN ZORG VOOR ELKAAR"

RCRcheck OnsHuis 20210407 094444

De Rotaryclub Rijnwoude heeft al een jarenlange band met het verzorgingshuis “Ons Huis” in Hazerswoude-dorp.

Die band is ontstaan doordat deze club in drie jaar acties organiseerde om een jaarlijks dagje uit voor de bewoners financieel te ondersteunen.
Bij die uitjes waren ook altijd vrijwilligers van deze club betrokken als begeleiders.  Na die drie jaar is er via de club de Stichting "Vrienden van Ons Huis" opgericht met als doel om in dit jaarlijkse uitje te voorzien.
In het bestuur van deze Stichting is ook de Rotaryclub Rijnwoude vertegenwoordigd.

Op woensdag 7 april werden drie bestuursleden van de Rotaryclub Rijnwoude hartelijk ontvangen in Ons Huis. De Rotaryclub Rijnwoude heeft toen een cheque van € 1500,- aangeboden als bijdrage voor deze Stichting.

Eerder werd in het kader van een Corona-actie al een bijdrage geleverd voor de aanschaf van een fietslabyrint.
Met dit apparaat kunnen de bewoners “fietsen” door de door hen gekozen steden of gebieden. Een van de bewoners demonstreerde hoe ze kon fietsen of waterfietsen door Amsterdam, erg indrukwekkend.

De bewoners en begeleiders zijn erg blij met deze aanwinst. Dit stimuleert niet alleen het in beweging blijven, maar zorgt ook voor de nodige afwisseling in de dagelijkse bezigheden.

Deze Corona-actie omvatte ook een pakket aan tekenmateriaal om de creatieve kant van de bezigheden binnenshuis verder te ondersteunen. Ook dit cadeau viel in hele goede aarde, een welkome aanvulling voor de activiteiten van de bewoners.