RCRijnwoude logo 793px314

Het jaarthema 2023-2024 voor Rotaryclub Rijnwoude is:

Samen bouwen aan vitale relaties

Wat kunnen we in 2024 leren van een filosoof uit de 17e eeuw?

Benedictus de Spinoza (1632 – 1677) wordt algemeen beschouwd als Nederlands grootste filosoof en geniet ook internationaal veel aanzien. Hij leefde in de uiterst woelige 17e eeuw. Van meet af aan brachten zijn opvattingen een grote schare enthousiaste bewonderaars en evenzoveel felle tegenstanders in beweging. De laatste jaren laten een sterk groeiend enthousiasme zien. Zijn belangrijkste werk (magnum opus) is Ethica.

Op dinsdag 26 maart a.s. organiseert Rotaryclub Rijnwoude voor de 18e keer een gratis openbare lezing.
Dit keer over Spinoza. Spreker is Peter Jurgens, voorzitter van de stichting Spinoza Den Haag.

Iedereen is welkom.

spinoza2Benedictus de Spinoza

dacht diepgaand na over politieke en economische vraagstukken en schreef daarover. Hij werkte als koopman en lenzenslijper.
Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van het rationalisme en één van de inspiratoren van de Verlichting.

Geboren: 24 november 1632, Amsterdam
Overleden: 21 februari 1677, Den Haag
Begraven: 25 februari 1677, Nieuwe Kerk, Den Haag

Beïnvloed door: René Descartes, Plato, Aristoteles,  (Wikipedia)

Waar: buurthuis De Som, Joseph Haydnlaan 5, Hazerswoude-Rijndijk.
Hoe laat: Inloop met gratis koffie/thee vanaf 19.30 uur. Start lezing 20.00 uur
Verwacht einde : rond 21.45 uur.

Er is ruimte voor 70 personen in de zaal. Wie zich het eerst aanmeldt, weet zich verzekert van een plek.